11 Kasım 2009 Çarşamba

Nefis Düğün Pastaları&Süslemeleri :)

Merhaba,

Bugün de bir düğün davetinin en tatlı kısmından bahsedeceğim ..PASTALAR...
Gecenin sonlarına doğru gelirken, gelin ve damatta stresten eser kalmamış hatta rahatlamış bir halde pistin ortasında dans edip eğlenirlerken, maytaplar ,volkanlar eşliğinde Düğün Pastanız karşınıza çıkıverir:) Yanında buz gibi bir şampanya ile kadehlernizi tokuşturup, birbirinize birer çatal pasta verip ,göz göze geldiğiniz o an .. artık herşey tamamdır dediğiniz andır bence.Aylarca hazırlandığınız belki de uğruna kavgalar edip birbirinizi kırdığınız düğününüz başarı ile sona yaklaşmıştır.. Ve işte bu kutlama pastanızında çok ama çok güzel olması için sizinle bir kaç beğendiğim pasta fotoğrafı ve adresi paylaşmak istedim.

Öncelikle fotoğraflarda da göreceğiniz gibi; bu sene pastalarda şekerlemeden yapılan çiçek süslemeleri yerine canlı çiçek süslemeleri çok moda. Bence böyle olmasıda çok hoş taze doğal bir hava katıyor.Düşünsenize mekan süslemelerinde tercih ettiğiniz çiçeklerle süslü bir pasta aynı zamanda çok güzel bir bütünlük sağlamaz mı?Ne varsa doğallıkta var diyenlerdenim ve doğal çiçekli pastaları şiddetle öneriyorum.
Bir başka önerim ise az kişili Kır düğünleri için var. Ne mi? Cup cake ler tabiki..
Az kişilik bir düğünde hem pratik,hem şirin, hem de orjinal bir seçenek. Kendi pastanızı buyrun kendiniz alın! Ne kadar samimi değil mi???:)

Ve son olarak ; aman yazın düğününüz varsa çok katlı pastalar tercih etmeyin.Çünkü o sıcakta nakliyat sırasında veya mutfakta beklerken hasar görmemesi neredeyse imkansız. Zaten artık eskilerde ki gibi kat kat pastalarda hiç tercih edilmiyor.Gerekiyorsa basit formda bir yedeği yapılıp servis için hazır ediliyor.

Değirmen Pastaneleri,Parfe Pastanesi,Arkadaş Pasta, Beyaz Fırın,Tuta Vanilla size önerdiklerim...Adreslerine internetten kolayca ulaşabilirsiniz... Hepsinden birer dilim tattım gerçekten bu işi bililyorlar...

Hoşçakalın...Tatlı kalın:)











































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder